Dieren

Bruinvissen

De bruinvis is de kleinste walvissoort die voorkomt in de Noordzee. Deze relatief onbekende diersoort leeft alleen of in kleine groepen. In het Dolfinarium leeft een groep bruinvissen in de Bruinvisbaai. 

Lees meer...

Tuimelaardolfijnen

De tuimelaardolfijn is de meest in dolfinaria gehouden dolfijnensoort. Deze soort is wereldwijd bekend door o.a. de serie 'Flipper'. De tuimelaardolfijn komt wereldwijd voor in warmere kustwateren en wordt vaak in grote groepen waargenomen. 

Lees meer...

Walrussen

De walrus is de grootste vinpotigensoort. Walrussen komen in het hele noordpoolgebied voor waar ze vaak in grote groepen worden waargenomen op rotsstranden.

Lees meer...

Zeehonden

In het Dolfinarium leven twee soorten zeehonden: de Gewone zeehond en de Grijze zeehond. Deze twee soorten kun je vinden op het Zeehondenzand.

Lees meer...

Zeeleeuwen

In het Dolfinarium leven twee soorten zeeleeuwen: de Californische zeeleeuw en de Stellerzeeleeuw. Deze twee soorten vind je op verschillende locaties in het park. De Californische zeeleeuwen vind je in de ZeeleeuwenZee en het Zeeleeuwentheater. De stellerzeeleeuwen vind je in de Stoere Stellerstek.

Lees meer...

Roggen en haaien

De roggen en haaien in het Dolfinarium komen allemaal voor in de Noordzee. In het Roggenrif leven deze soorten samen en worden er zelfs unieke fokresultaten mee geboekt.

Lees meer...

Vissen en lagere dieren

Naast roggen en haaien leven er in het Dolfinarium ook veel soorten vissen en lagere diersoorten zoals krabben en kreeften. Deze dieren vind je in het Hotel de Noordzee, het Noordzeelaboratorium, het Roggenrif en in de Krabbenkust.

Lees meer...

.

.