Orka Morgan is drachtig

Orka Morgan in Loro Parque, Tenerife is drachtig. Dit wordt bevestigd door Dr. Jorge Soares, veterinair directeur van het park.

De zwaar verzwakte orka werd in 2010 gesignaleerd in de Waddenzee en opgevangen in het Dolfinarium in Harderwijk. Na een verblijf van ruim een jaar verhuisde Morgan naar Loro Parque in Tenerife.

Het  Dolfinarium, gesteund door deskundigen, verklaarde eerder dat vrijlating van de verdwaalde orka geen optie was, omdat het dier zeer waarschijnlijk niet zou overleven in de  natuur. Andere partijen waaronder de ‘Orka Coalitie’  beweerden anders en vochten deze beslissing zelfs aan. Er zijn verschillende rechtzaken geweest. Uiteindelijk werd er besloten dat Morgan toch naar Loro Parque mocht verhuizen.

De nu 11-jarige orka verkeert volgens Soares in prima gezondheid. Er worden zowel maandelijks, wekelijks als dagelijks verschillende gezondheidstrainingen en procedures uitgevoerd zoals wegen, temperaturen en er worden bloed en urinemonsters afgenomen. De geschatte datum van de bevalling  evenals de vader van het toekomstige kalf zijn nog niet bekend gemaakt.