Benieuwd naar de bouw van het waterpark?

Het nieuwe waterpark van het Dolfinarium gaat deel uitmaken van een nieuwe visie waarbij het park de bezoekers meer kan bieden dan alleen maar voorstellingen met zeezoogdieren. Fase I wordt wordt gerealiseerd op Wally's Weide, het grasveld naast het voormalige Surfcentrum. 

De attractie die het eerste wordt gebouwd is slechts Fase I van een totaalplan. In de loop van de jaren is het streven dat het waterpark stap voor stap zal worden uitgebreid, waardoor het uiteindelijk een apart park wordt met een eigen ingang. Bezoekers kunnen er dan voor kiezen een combinatie kaartje te kopen voor zowel het Dolfinarium en het waterpark of  een los kaartje voor één van de parken. Hier is bij fase I echter nog geen sprake van. Het totale eindresultaat zou het grootste waterpark moeten worden van Nederland.

 

31 mei 2017
Met een kleine vertraging is de bouw van het waterpark begonnen. Een aantal bewoners uit de omgeving van het Dolfinarium hebben zich namelijk verzet tegen het plan omdat de toekomstige attracties het uitzicht zouden belemmeren. Het is de bedoeling dat de eerste attractie in juni of juli al in gebruik kan worden genomen. 

augustus 2017
De aangekondigde data van opening in juni, juli en daarna medio augustus zijn helaas niet behaald. Wel wordt er op snel tempo gewerkt en krijgt de waterattractie nu echt vorm. Ook is er een filterinstallatie gerealiseerd voor deze en toekomstige attracties. Hierna zal de omgeving rond de attractie worden aangepast en zal Fase I in seizoen 2018 openen voor publiek.