Dolfinarium verhuisd dolfijnen

Het Dolfinarium wil een aantal dolfijnen verhuizen naar andere parken. Het park vindt dat er te veel dolfijnen in het park zijn om ze de zorg te geven die ze horen te krijgen.

De afgelopen vier maanden zijn al zes dolfijnen ergens anders heen gebracht. Zo werden begin juni dolfijnen Sting en Makai al verhuisd naar het Spaanse Palmitos Park, dat meldde een Spaanse nieuwssite. Het dierenpark wil het liefst dat er nog een paar verhuizen naar andere parken.

Activisten
Volgens een woordvoerder van het park heeft de actie niets te maken met de druk van activisten die vinden dat de dolfijnen te weinig ruimte hebben en sowieso tegen dolfijnen in gevangenschap zijn.


"Het heeft niet te maken met de ruimte. Die hebben ze genoeg. Maar dolfijnen hebben heel veel zorg, eten, trainingen en liefde nodig. Het is moeilijk om dat aan zo'n grote groep te geven", zegt een woordvoerder. "Wij zijn van mening dat we met wat minder dolfijnen nog beter voor ze kunnen zorgen."


Volgens de woordvoerder is het park al jaren bezig om dolfijnen over te plaatsen. Maar de verhuizing naar andere dierenparken in Europa is niet iets wat van de ene op de andere dag geregeld is. "Het is een zorgvuldig traject waarbij veel voorbereiding nodig is, mede om te voorkomen dat de dieren ergens anders bij familie terechtkomen en er mogelijk inteelt ontstaat."


Bron: NOS.nl