Meimaand feestmaand in het Dolfinarium

Het is alweer  50 jaar geleden dat het Dolfinarium haar deuren opende. De maand mei staat bij het Dolfinarium dan ook in het teken van feest! 

Je kunt de hele maand mei nog genieten van verschillende optredens op het mooie, feestelijke podium. Ook kom je nog andere vormen van entertainment tegen op het park.

Geschiedenis
Het Dolfinarium begon decennia geleden als gevolg van een uit de hand gelopen ‘verzameling’ zee(zoog)dieren. Ondernemer Frits den Herder startte in 1955 met zijn broer Coen (eigenaar van de lokale rederij en de speeltuin in Harderwijk) met de bouw van een dolfinarium: een bassin voor het houden van dolfijnen en andere zeezoogdieren. In 1965 openden ze in Harderwijk het eerste dolfinarium van Nederland voor het grote publiek. Vandaag de dag is het Dolfinarium nog steeds uniek in Nederland, vanwege het feit dat het de enige plaats is waar men dolfijnen kan ontmoeten.


Festiviteiten
Om dit te vieren zijn er de hele maand mei extra festiviteiten op het park te vinden. De ingang is kleurig versierd en bij aankomst tref je meteen een feestelijk podium aan. Hier worden meerdere malen per dag prijzen uitgereikt. Bezoekers worden één voor één op de taart geroepen en mogen na het goed beantwoorden van een quizvraag aan een rad draaien. Er zijn verschillende leuke prijzen te winnen zoals een goodiebag, DVD, een ontmoeting met een bruinvis. fotomoment met een dolfijn of zelfs een mysterieuze hoofdprijs!  Ook speelt er door de dag heen een concert langs dit podium. Bovendien vindt je op verschillende plaatsen in het park vind je vrolijk geklede entertainers die bijdragen aan een feestelijke sfeer.

De dagen blijken een succes met een grote opkomst. Gasten genieten van het entertainment en de verschillende shows en voorstellingen. Een grote publieksfavoriet blijkt de nieuwe walrus Olivia met haar slagtanden. Zij is 6 mei aangekomen in het Dolfinarium vanuit Tierpark Hagenbeck in Hamburg.

De feestelijkheden zullen nog plaats vinden op de weekend-, vakantie- en feestdagen in de maand mei: 14 t/m 17, 23 t/m 25 en 30 en 31 mei. Deze hele maand geld ook een jubileumaanbieding: elke 2e ticket 50% korting. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

  

 

Kijk voor meer foto's van de meimaand feestmaand in het fotoalbum