Babydolfijn vernoemd naar wenskind

Verzorgers waren het unaniem eens over deze naam voor de babydolfijn.

Het kleintje wordt vernoemd naar wenskind Indy die via Make-A-Wish Nederland in juni van dit jaar dolfijnen van heel dichtbij mocht ontmoeten en zo haar droomwens in vervulling liet gaan. 


“De wensvervulling van Indy heeft veel indruk op ons gemaakt”, vertelt verzorger Lauro. “Het was een heel mooi en bijzonder moment." Vlak na de geboorte van de babydolfijn kwam Indy op kraamvisite bij de verzorgers en moeder Nalu. “Ze kwam naar ons toe en feliciteerde ons met de geboorte. Toen ik haar aan enkele nieuwe mensen voorstelde kwam het balletje aan het rollen”, vervolgt Lauro. “Waarom noemen we de babydolfijn niet Indy?  Alle verzorgers waren het er snel en unaniem over eens.”  De naam Indy betekent ‘mooi’ en ‘schitterend’.
  
Grote belangstelling voor babydolfijn
Er is heel veel belangstelling voor de babydolfijn in Harderwijk. Tienduizenden mensen kwamen de afgelopen week speciaal een kijkje nemen bij de moeder en de kleine. De babydolfijn kwam donderdag 7 augustus na een spannende bevalling met het hoofd als eerste ter wereld. Normaliter komt het staartje eerst. Toch gaat het goed met de jongedame. Ze zoogt en groeit goed en verlaat moeder Nalu steeds vaker om op onderzoek uit te gaan. Gasten kunnen haar zowel boven water als vanuit het onderwaterpanorama goed zien.
 
Prijswinnaars  
Ondanks dat de babydolfijn spontaan is vernoemd naar wenskind Indy kiezen de verzorgers de komende week alsnog twee winnende ontwerpen uit de vele geboortekaartjes die het Dolfinarium heeft ontvangen. De winnaars krijgen een jaarabonnement voor het feestjaar 2015. Dan bestaat het Dolfinarium 50 jaar.