Dolfinarium ontwikkelt speciaal programma voor wenskinderen van Make-A-Wish Nederland‏

 

Stichting Make-A-Wish Nederland en Dolfinarium Harderwijk ontwikkelen een interactief programma op maat om de liefste wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte te vervullen.

Tijdens een uniek moment in het water met de dolfijnen kunnen zij hun dagelijkse zorgenvergeten en weer kind zijn en geen patiënt.


     
‘In het water special’
Tijdens het interactieve programma is de dolfijnenverzorger de assistent van het wenskind, die zelf als verzorger aan de slag gaat. Kind en dier bepalen samen wat er gaat gebeuren. De kinderen mogen de dieren aanraken, ze een gedraging vragen en daarna belonen met een knuffel, applaus of een visje.
       
Grootste wens
“Een van de meest aangevraagde wensen die wij van kinderen ontvangen is het ontmoeten van een dolfijn. Eerder vervulden wij de dolfijnwensen van die kinderen in het buitenland, maar dit is nu dus ook mogelijk in het Dolfinarium. We zijn dan ook erg blij met de samenwerking!”, zegt directeur Peter Douwes van Make-A-Wish Nederland. 
      
Uniek moment
“Je ziet Indy echt helemaal opgaan in het moment met de dolfijnen. Ze had een twinkeling in haar ogen.” zegt Wendy van Dijk, die samen met de zevenjarige Indy de dolfijnen mocht ontmoeten.
           
Energie voor de toekomst
Het Dolfinarium wil interactie met dieren voor een zo’n breed mogelijke groep toegankelijk maken: niet alleen gezonde, maar ook kinderen met een levensbedreigende ziekte krijgen door deze samenwerking met Make-A-Wish Nederland de mogelijkheid om de dolfijnen van dichtbij te ontmoeten. Zo’n bijzondere ontmoeting met de dolfijnen geeft wenskinderen maar ook het hele gezin kracht en energie voor de toekomst .