Nieuwe Dolfinariumshow Aqua Bella neemt bezoekers mee naar bijzondere plekken op aarde

Op de bodem van het showbassin van het dolfijnentheater zijn de details bekendgemaakt over de nieuwe dolfijnenshow van het Dolfinarium. De theatervoorstelling is gedoopt “Aqua Bella”. Onder die naam gaat een nieuwe voorstelling met dolfijnen op 27 april 2013 in premiere.

 

Het Dolfinarium investeert miljoenen in het theater (“de koepel”) en de nieuwe show. Vanwege de grootschalige verbouwing is het park deze winter langer gesloten. Het blauwe dolfijnentheater, dat tot een van de bekendste gebouwen van Nederland behoort,  staat nu nog volledig in de steigers. Tientallen specialisten werken dagelijks aan de ”koepel” om op tijd klaar te zijn.

 

Ruimteschip
Het theater is gebouwd in 1967-1968, ten tijde van de opkomende ruimtevaart. Dat werd de inspiratiebron van architect Cees Deelman. Het oorspronkelijke gebouw doet dan ook sterk denken aan een ruimteschip. In ruim veertig jaar is het gebouw steeds van kleur en vorm aangepast. Het Dolfinarium brengt het theater nu terug in de oorspronkelijke staat. Het 3000m2 koepelvormige dak krijgt een andere dakbedekking in nieuwe tinten.

Eerste theater met 3D mapping
Van binnen zal het theater aangekleed worden met de modernste technieken. Het DolfijndoMijn, zoals het gebouw tegenwoordig heet, wordt het eerste theater in Nederland met 3D video mapping. Deze techniek werkt op basis van levensechte 3D projectie. Het ”decor” gaat bestaan uit meerdere projectieschermen. De diversiteit van decors wordt door deze techniek enorm vergroot.
De beleving van dit projectiedecor is levensecht.

Aqua Bella
In de nieuwe show “Aqua Bella” (vanaf 27 april 2013) nemen de dolfijnen de bezoekers mee op wereldreis. De dieren laten de schoonheid maar ook de kwetsbaarheid van de aarde zien. Deze vorm van belevingseducatie is typerend voor het Harderwijker zeezoogdierenpark.

Meer informatie over de verbouwing in DolfijndoMijn vind je in de Blog: Verbouwing DolfijndoMijn.