Boulevard Express blijft waarschijnlijk dankzij Dolfinarium

HARDERWIJK - Harderwijk zet streep door samenwerking met Boulevard Express. Met dank aan het Dolfinarium kunnen de rood-gele treintjes waarschijnlijk blijven rijden. Eigenaar houdt nog kleine slag om de arm.
De gemeente Harderwijk heeft definitief een punt gezet achter de samenwerking met de Boulevard Express. Het besluit is een flinke domper voor eigenaar Wim Pronkhorst. Toch verdwijnen de rood-gele treintjes hoogstwaarschijnlijk niet helemaal uit het straatbeeld.

"Ik heb deze week een gesprek met het Dolfinarium", vertelt Pronkhorst. "We bespreken de mogelijkheid om door te gaan met het vervoer tussen het treinstation en de boulevard." Pronkhorst wil niet in detail treden over de financiering en de precieze afspraken tussen het Dolfinarium en de Boulevard Express. Hij laat enkel doorschemeren dat hij goede hoop heeft eruit te komen met het zeedierenpark.

Naast het Dolfinarium lijkt Pronkhorst nog andere partners te hebben gevonden. Daarover laat hij zich in dit stadium echter niet uit. Daarvoor is het allemaal nog te pril. "Ik ben hoopvol, maar ook niet meer dan dat."
Het besluit van de gemeente komt niet helemaal als een verrassing. Vorig jaar liet het college al weten het contract met de Boulevard Express per 1 januari 2013 te willen beëindigen. Het ging tot voor kort echter om een voornemen. Inmiddels is duidelijk geworden dat de gemeente de Boulevard Express inruilt voor busmaatschappij Munckhof Reizen uit het Limburgse Horst.

Bron: De Stentor