Stellerzeeleeuw Sade bevallen

Gisteravond is Stellerzeeleeuw Sade bevallen. De bevalling verliep erg snel. Rond 22.50 uur is het jong van Sade geboren.

Alles gaat goed met moeder en jong. De babystellerzeeleeuw heeft de hele nacht goed gedronken en ook Sade eet weer goed. Het geslacht van het jong is nog niet bekend.

Moeder Sade
Na een draagtijd van elf maanden beviel de 18 jaar oude Sade. Ze is een ervaren moeder. In totaal heeft ze al voor vier nakomelingen gezorgd. De laatste keer dat ze beviel was bijna precies een jaar geleden (4 juni 2011) van Kiska.

Vader Adak
Voor vader Adak is het alweer het elfde jong dat geboren wordt. Als Harembaas is hij het grootste, sterkste en het enige volwassen mannetje van de groep. Hij weegt drie keer zo zwaar als de vrouwtjes die tot zijn harem behoren. Zijn elftal is gelukkig net voor het EK compleet.

Stellerzeeleeuwen
Stellerzeeleeuwen zijn de grootste en gevaarlijkste zeeleeuwen ter wereld. In het Dolfinarium wonen op dit moment 9 stellers. De stellerzeeleeuwengroep verblijft in de Stoere Stellerstek. Stellerzeeleeuwen worden sinds de jaren 70 in het Dolfinarium gehouden. Hun huidige verblijf hebben de dieren in het verleden ook gedeeld met de Californische zeeleeuwen. De laatste jaren heeft de Stellergroep het rijk alleen. In 2008 is de Stoere Stellerstek uitgebreid met een achterverblijf dat bestaat uit delen land en water.