Bouw Noordzeegebied hervat

Op het terrein van het Dolfinarium in Harderwijk is het werk hervat aan de bouw en aanleg van het nieuwe Noordzeegebied.

Toen de bouwer ervan, de Ten Tije Groep, afgelopen april failliet werd verklaard, hield Dolfinarium-directeur Marten Foppen even de adem in. Als het bedrijf geen doorstart kon maken, zou de bouw van de nieuwe attractie minimaal een jaar vertraging oplopen. Het noodlot kon echter worden afgewend.


Ten Tije maakte een doorstart en het werk werd hervat. Wel heeft het project vertraging opgelopen. De bedoeling was om het Noordzeegebied in juni te openen, maar waarschijnlijk is de nieuwe attractie pas in augustus te bewonderen.

Het Noordzeegebied wordt aangelegd achterin het park, tegen het bestaande Roggenrif aan. De zeedieren die in de nieuwe aquaria rond gaan zwemmen komen, zoals de naam al doet vermoeden, uit onze eigen Noordzee. Vissoorten die in het gebied zijn te bewonderen zijn onder meer de polak, de rode poon, de schol en de platvis. "Bij veel Nederlandse kinderen doet geen van deze namen een belletje rinkelen. Terwijl ze ongetwijfeld allemaal weten hoe een clownvis eruit ziet", zegt persvoorlichter Sietze Hess. "Ons doel is om de bezoekers kennis te laten maken met de bijzondere dieren die in onze eigen achtertuin leven."

Volgens Foppen krijgt de Nederlander steeds meer interesse in de flora en fauna dichter bij huis. "Dat merken we bijvoorbeeld aan de populariteit van het Roggenrif; het bassin waar bezoekers roggen en haaien die in de Waddenzee leven van dichtbij kunnen bekijken. De bezoekers vinden dat geweldig. Het Noordzeegebied sluit hier op aan."