Voor één dag Dolfijnentrainer

Annelies Sturkenboom beleeft voor één dag haar droombaan in het Dolfinarium Dolfijnentrainer is nog steeds een van de populairste beroepen die er bestaat. Het mogen werken met dolfijnen is een droombaan die voor de meeste mensen bij een droom blijft. Niet voor Annelies Sturkenboom (34) uit Houten. Zij was vandaag voor één dag dolfijnentrainer in het Dolfinarium. Zij won de felbegeerde baan via een TV programma dat werd gemaakt door het Dolfinarium in samenwerking met RTL.

Annelies, moeder van Mila (2), is in het dagelijks leven beheertechnicus van klimaatinstallaties. Haar dag begon vanmorgen vroeg met het kennismaken met het dolfijnenteam. Met dolfijnentrainster Bernadet dook zij vervolgens in de wereld van de dolfijnen.. Er zwemmen in het buitengebied van het Dolfinarium 20 Tuimelaardolfijnen rond.

Van stoere jongens en oude oma’s tot moeders met hun pasgeboren baby’s. De laatste, King, is afgelopen Koninginnedag geboren. “Het is wel erg moeilijk om ze uit elkaar te halen” zegt Annelies, “maar wat is dit ontzettend gaaf en bijzonder!” Daarna mag de kersverse dolfijnentrainer, onder toeziend oog van het publiek, de handen uit de mouwen steken om de dieren te verzorgen en mee te helpen bij de gezondheidstrainingen en de dolfijnenvoorstelling.

Meer dan 1000 aanmeldingen
Dit voorjaar schreef Annelies zich in voor de wedstrijd “dolfijnentrainer voor een dag”. Het Dolfinarium ontving binnen twee weken ruim duizend aanmeldingen voor deze bijzondere contest die samen met RTL en Skyradio werd opgezet. Er werden uiteindelijk iets meer dan 100 mensen uitgenodigd op het park voor een testdag. Middels een conditietest, een kennistest en een theaterronde bleven er 10 kandidaten over voor de finaledag. Een dag waar onder andere een zwemonderdeel centraal stond. Voor Annelies was dit geen probleem. Ze is, als hobbymatig zwemmer, vaak in het zwembad te vinden. Uiteindelijk werd Annelies unaniem door de jury gekozen als winnaar.


Druk Pinksterweekend
Het Dolfinarium beleeft een drukker Pinksterweekend dan voorgaande jaren. Mede door het zonnige weer en de vele buitenshows werd het park in Harderwijk goed bezocht. Met name de Waddengebieden, het strand en de terrassen werden door bezoekers veel bezocht.