SOS Dolfijn vangt gestrande Bloemendaal bruinvis op

Laat in de avond op 10 mei kwam er een melding binnen bij SOS Dolfijn dat men op het strand van Bloemendaal een levende bruinvis had gevonden. Een team komt in actie en rond 2 uur 's nachts arriveert de patiënt in het opvangcentrum te Harderwijk..


Wanneer een voorbijganger een levende bruinvis op het strand vindt in de avond van 10 mei belt hij voor hulp. Het EHBZ-team (Eerste Hulp bij Zeehonden) Noordwijk komt in actie en ontfermt zich over de zieke bruinvis. EHBZ Noordwijk schakelt de hulp in van Stichting SOS Dolfijn. Terwijl een team van medewerkers vanuit Harderwijk vertrekt met de speciale dolfijnambulance, zorgen zij ter plaatse voor de eerste hulp en houden het dier nat en stabiel totdat SOS Dolfijn arriveert.
Rond twee uur in de nacht keert de dolfijnambulance weer terug in Harderwijk.

 

De nieuwe patiënt is een mannetjesbruinvis van 109 cm lang en weegt nog geen 20 kg. Hij is dus vermagerd en heeft over het hele lijf wat verwondingen. De eerste nacht is hij goed doorgekomen. Momenteel is hij nog te ziek en verzwakt om zelfstandig te kunnen zwemmen en wordt daarom ondersteund in één van de bassins. Wat de bruinvis precies mankeert zal de komende dagen duidelijk moeten worden.


Met de komst van deze nieuwe patiënt verblijven er momenteel 7 bruinvissen in het opvangcentrum van SOS Dolfijn. Drukke tijden dus voor de medewerkers en vrijwilligers.

Foto credit: EHBZ Noordwijk